Minder plastic afval: een gezamenlijke
verantwoordelijkheid

In de medische wereld maken we veelvuldig gebruik van disposables. Dat leidt tot grote hoeveelheden plastic afval. Voor een belangrijk deel is dit niet te voorkomen. Maar waar het wél kan, maakt Rockmed Pharma zich sterk voor het voorkomen van afval. Bijvoorbeeld met onze ongeconserveerde oogdruppels in Green Eye Care multidose-verpakking.

Het verschil

Met de Green Eye Care multidoseverpakkingen kan er een aanzienlijke hoeveelheid afval aan plastic, papier en karton worden bespaard. Hoeveel er kan worden bespaard hangt af van het middel en de voorschreven dosis.

Rockmed Pharma ondersteunt Trees for All

Met de Green Eye Care Selection wordt bijgedragen aan het voorkomen van plastic afval en kan het papier-en kartongebruik worden verminderd. Maar we gaan graag nog een stapje verder. Daarom ondersteunt Rockmed Pharma ook het goede werk van Trees for All, zodat er veel nieuwe bomen in Nederland en het buitenland worden geplant.

Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom plant Trees for All wereldwijd nieuwe bossen, herstelt het gedegradeerde bossen en maakt het mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis. Zo draagt Trees for All bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Treesforall logo 400x400
Treesforall foto
0 8 9 7
Bomen geplant
t/m vandaag

De Green Eye Care Selection

Door het gebruik van producten uit de Green Eye Care Selection kan er bespaard worden op plastic afval en papier-en kartongebruik. Rockmed Pharma ondersteunt Trees for All.


Hoeveel papier en karton kan er bespaard worden?

Met de Green Eye Care multidose verpakking wordt er niet alleen een enorme hoeveelheid plastic bespaard maar ook een aanzienlijke hoeveelheid karton en papier. De besparing zit zowel in het verpakkingsmateriaal als in de bijsluiter.

De besparing verschilt per middel en is afhankelijk van de dosering.


Getty Images 681198734