Rockmed verlegt letterlijk én figuurlijk grenzen!

Onlangs is onze Application Specialist Dennis Schapendonk naar Zambia afgereisd, om te helpen met de installatie van apparatuur in een oogkliniek die door Rockmed is ingericht. Een verslag..

Rockmed helpt Eye for Zambia

In Zambia is door Rockmed medewerkers, samen met de daar gestationeerde Nederlandse arts Samuel Verkerk van de Eye for Zambia Foundation, enige tijd geleden een complete standaard oogkliniek ingericht.

Eye for Zambia helpt mee met het opzetten van deze oogkliniek in Zambia om goed zicht mogelijk te maken voor alle inwoners. De oogkliniek ligt in de zuidelijkste provincie van Zambia, in het dorp Macha, in het Choma district.

Gezondheid én economie verbeteren

In Zambia (13 miljoen inwoners) zijn veel mensen blind en slechtziend. Voor 80% van deze groep is dat niet nodig. Veel van de aandoeningen, denk aan staar en brilafwijkingen, zijn relatief simpel te behandelen. Daardoor wordt de kwaliteit van leven voor deze Zambianen enorm verbeterd.

Ook de economie van Zambia is erbij gebaat: uit onderzoek blijkt dat elke dollar, die hier wordt aangewend om het zicht van mensen te verbeteren, een viervoudig economisch voordeel oplevert. Dus het mes snijdt aan twee kanten..

Professioneel installeren

Rockmed heeft onlangs meerdere vrachtcontainers met hoogwaardige oogheelkundige apparatuur naar de kliniek verstuurd, om te helpen bij het inrichten. Om de installatie procedure te ondersteunen en het opleiden van lokale mensen te stimuleren, is een Application Specialist van Rockmed, Dennis Schapendonk, van Oirschot naar Zambia afgereisd.

Bezoekverslag Dennis

“Allereerst maakte ik kennis met de gastvrije dokter Verkerk en zijn gezin, waar ik mocht logeren. Ook alle medewerkers van de oogkliniek en dorpsbewoners ontvingen mij hartelijk. Het eerste dat me opviel, was de enorm positieve energie in en rond de kliniek. Om de oogkliniek zo veel mogelijk vooruit te helpen, zijn er meerdere medewerkers betrokken bij het installeren van de nieuwe apparatuur. Zo hebben we samen de installatie manuals doorgenomen en zijn we stap voor stap ieder toestel nagelopen. Uiteindelijk hebben we alles werkend achtergelaten en ik hoop dat we de kliniek hierdoor een flink stuk vooruit hebben geholpen.

Rockmed blijft support bieden en wellicht komen we in de toekomst terug bij deze kliniek. Wat een prachtig initiatief! Voor mij persoonlijk was het een hele mooie ervaring om mee te mogen maken. Fijn om mensen zo blij te kunnen maken en ik heb genoten van de enorme inzet en de betrokkenheid van iedereen bij deze oogkliniek”, aldus Dennis.

Zambia

Gerelateerd